Nieuws

 • Nieuwsbrief juni 2022

  Lees het laatste nieuws van juni 2022......

  Lees meer
 • Yoga, Pilates, DANCE Workout

  Maandag 23 - Vrijdag 27 mei

  Lees meer
Meer nieuws

Toespraak Jan Orsel (eigenaar Sportcentrum Oxygym)

Voor de online toespraak van Jan Orsel, klik hier

Beste clublid,

In deze tijden van het Coronavirus is er één ding dat telt: ieders gezondheid. We wensen jou, je familie en vrienden dan ook een goede gezondheid toe!

De deuren van Sportcentrum Oxygym zijn op last van de Nederlandse regering en het RIVM momenteel gesloten. Dat gaat ons aan het hart, maar het maatschappelijk belang staat hierin voorop. Daarom steunen wij deze keuze en doen er alles aan om te zorgen dat we, ondanks de financiële tegenwind, zo goed als mogelijk kunnen zorgen voor jou als lid en ons altijd gemotiveerde team van coaches.

Natuurlijk heeft Sportcentrum Oxygym zich de afgelopen weken, naast het aanbieden van online lessen, gratis voedingsbegeleiding voor alle leden etc., intensief beziggehouden met de vraag “wat te doen met de contributies per 13 april 2020?”. Na alle adviezen en info vanuit overheid, brancheverenigingen en juridisch specialisten op een rijtje te hebben gezet zijn wij tot een besluit gekomen. Langs deze weg brengen wij jou graag op de hoogte wat Sportcentrum Oxygym gaat doen met de contributies voor al haar leden.

Omdat de situatie voor zowel sporter als Sportcentrum Oxygym complex is lichten we deze eerst kort toe:

Een vraag die velen van jullie ongetwijfeld heeft beziggehouden de afgelopen weken is: Heb ik recht op compensatie? Een logische en terechte vraag. Uit de informatie die wij van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf hebben ontvangen, is het antwoord: Nee!

Waarom niet? Heel Nederland verkeert momenteel in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie.

Heeft sportcentrum Oxygym recht op compensatiemaatregelen van de overheid? Ja, maar die hebben alleen betrekking op de loonkosten welke slechts een deel uitmaken van alle kosten die ons sportcentrum heeft. Financiële schade is dus sowieso groot met alle uitdagingen van dien m.b.t. het bestaan van het sportcentrum en al haar werknemers plus toeleveranciers en overige gebruikers.

Daarbij beseffen wij terdege dat momenteel ook jouw financiële situatie onzeker is. De één krijgt gewoon loon doorbetaald, de ander heeft plotseling geen werk meer. Voor een ieder van ons zijn het onzekere tijden.

Wat wel duidelijk is dat, voor zowel jou als sporter en Sportcentrum Oxygym, dit een heel vervelende situatie is waar iedereen hoopt zo snel mogelijk weer vanaf te zijn.

Wat ook duidelijk is, is dat mensen heel verschillend in deze situatie staan. We ontvangen reacties die variëren van een hartverwarmend “blijf alsjeblieft mijn contributie afschrijven, wij steunen jullie!” tot een opzegging van het lidmaatschap nog geen uur nadat de eerste keer bekend werd dat wij ons Sportcentrum moesten sluiten en “hey, wanneer krijg ik mijn geld terug?”.

Voor elke reactie hebben wij begrip overigens, want wij kunnen en willen in niemands portemonnee kijken. Wel hopen we op begrip en loyaliteit naar het Sportcentrum toe want we willen natuurlijk straks weer een spetterende start kunnen maken!

We willen de redelijkheid en transparantie hierin leidend laten zijn en hebben op basis van bovenstaande en op basis van berekeningen van onze financiëel deskundigen daarom besloten 50% korting op alle abonnementen toe te passen op de eerstvolgende incasso van 13 april tot 11 mei 2020 en deze korting te blijven geven tot de eerste maand dat wij weer gewoon geopend mogen zijn.
Dat betekent dat de incasso’s vanaf 13 april 2020 gaan plaats vinden voor de helft van het normale bedrag.

Alleen op deze manier zijn wij in staat om gedurende de komende maanden ervoor te zorgen dat Sportcentrum Oxygym kan blijven bestaan en niet omvalt. Want ook dat is de harde realiteit.

Tenslotte maken jullie het mogelijk om deze situatie te “overleven” en daarvoor zijn we heel dankbaar!

In onze nieuwsbrief van 25 maart hebben we onze activiteiten van  afgelopen weken reeds toegelicht (Fitsnacks, instructiefilmpjes via social media, thuischallange van Body Support)

Laten we samen deze periode tot een succes maken en hopen dat iedereen hier gezond doorheen mag komen. Onze zorgen zijn waarschijnlijk minder erg dan die van hen die daadwerkelijk getroffen worden door het virus zelf.

 

Pas goed op jezelf en op degenen in je omgeving. En blijf gezond.

 

 

Nieuws

 • Nieuwsbrief juni 2022

  Lees het laatste nieuws van juni 2022......

  Lees meer
 • Yoga, Pilates, DANCE Workout

  Maandag 23 - Vrijdag 27 mei

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Oxygym
Boven Oosterdiep 9
9641 JM Veendam

0598 - 63 35 14