Nieuws

 • Nieuwsbrief juli 2022

  Lees het laatste nieuws van juli 2022......

  Lees meer
 • Nieuwsbrief juni 2022

  Lees het laatste nieuws van juni 2022......

  Lees meer
Meer nieuws

Nieuwsupdate Corona

Veendam, 25 maart 2020

 

Beste clublid,

Het zal u niet zijn ontgaan: sinds 16 maart jl. hebben fitnessondernemers - met pijn in hun hart - de deuren moeten sluiten tot tenminste 6 april. Dat geldt ook voor ons centrum. We hebben alle begrip voor die maatregelen, want gezondheid gaat voor alles en is ons kostbaarste bezit. Dat is precies waar we ons als centrum samen met u iedere dag voor inzetten: gezonder, fitter en vitaler worden en blijven.

De noodzakelijke overheidsmaatregel heeft grote gevolgen voor ons, maar ook voor u. Juist in een periode dat een gezonde levensstijl en weerstand essentieel zijn, kunnen wij u daarin niet ondersteunen. Dat spijt ons. We hopen vooral dat iedereen in beweging blijft, ook nu wij onze deuren hebben moeten sluiten.

Dat wij noodgedwongen gesloten zijn, wil echter niet zeggen dat we u nu niet kunnen helpen bij een gezondere leefstijl en u kunnen adviseren. Om u in deze uitzonderlijke tijd toch van dienst te kunnen zijn, bieden we u het volgende aan:

 • FITSNACKS TV! Hierop kunt u tal van workouts en oefeningen vinden, speciaal voor u als lid van Sportcentrum Oxygym Veendam. Kijk voor de inloggegevens op uw nieuwsbrief van woe 18 maart jl. Moch u deze niet meer hebben of niet hebben ontvangen, stuur ons even een mailtje: info@oxygym.nl. Wij sturen u de inloggegevens z.s.m. toe.
 • Sinds de sluiting op 16 maart zijn onze instructeurs meteen enthousiast aan de slag gegaan om u via allerlei kanalen zoals Facebook, Instagram, youtube en onze website te voorzien van instructiefilmpjes die u thuis kunt doen
 • Nieuw: De Thuischallenge van Bodysupport. Vanaf 30 maart a.s. bieden wij al onze leden GRATIS 4 weken (en indien nodig langer) de Thuischallenge van Bodysupport aan t.w.v. € 12,50 per week. Wat houdt dit in?  Met behulp van de Thuischallenge willen wij u blijven motiveren om op een laagdrempelige manier thuis aan uw fitheid te werken. Op afstand zullen onze coaches u naar een gezond voedingspatroon blijven begeleiden. Voor aanmelden houd de nieuwsbrief in de gaten die hierover eind deze week verschijnt of kijk op onze website bij “nieuws”.
 • Voor de huidige deelnemers van Bodysupport die zich eerder via een campagne of anders hebben opgegeven en waarvan de vervolgafspraken zijn komen te vervallen door de noodgedwongen sluiting, vanaf a.s. maandag kunt u via info@oxygym.nl uw actuele gewicht en evt. buikomvang doorgeven. Onze coaches zullen uw nieuwe menu versturen naar uw mailadres. Heeft u behoefte aan een coachgesprek, geef uw mobiel nummer door. Uw coach zal via whatsapp of skype met u contact opnemen en de gebruikelijke voedingstips en adviezen geven.

Uiteraard krijgen wij veel vragen met betrekking tot de betaling van abonnementsgelden voor maart en april. We hebben er alle begrip voor dat dit in de huidige situatie veel vragen oproept.

 

Heeft u recht op compensatie?

Een logische en terechte vraag in deze uitzonderlijke tijden. Uit de informatie die wij van NL Actief, de overkoepelende brancheorganisatie voor ondernemers in het sport- en bewegingsbedrijf, hebben ontvangen, is het antwoord vooralsnog: nee.

 

Dit vraagt om een uitleg.

Nederland - en in het bijzonder onze branche - verkeert in een ongekend uitzonderlijke situatie. Dat wij onze diensten niet kunnen aanbieden, komt door de ingrijpende overheidsmaatregel en vormt een overmachtssituatie. Bovendien was sporten in een sportclub - gelet op de richtlijnen van het RIVM - ondertussen onmogelijk geworden. Op grond van de wet is ontbinding van de tussen ons gesloten overeenkomst ‘gelet op de bijzondere aard van de situatie’ niet mogelijk. Het opschorten van uw betalingsverplichting over de drie weken dat we gesloten zijn, zou bovendien desastreuze gevolgen hebben voor ons bedrijf en is op dit moment niet wenselijk. Op dit moment is het voor ons dan ook onmogelijk en onredelijk om u te compenseren voor de drie weken dat wij noodgedwongen gesloten zijn. We vragen u dan ook vriendelijk om betalingen niet te storneren, omdat dat enkel in meer en hogere kosten resulteert. Kosten die we niet kunnen dragen in deze tijd waarin we ons bedrijf overeind proberen te houden. Vooralsnog is er (nog) geen wijziging gekomen in de maatregel van de overheid voor fitnesscentra om na 6 april gesloten te blijven. We houden er echter rekening mee dat er een verlenging zal komen gezien de ontwikkelingen.

 

Kunnen we u compenseren?

We bekijken op dit moment de mogelijkheden om u te compenseren voor de - vooralsnog - drie weken dat u niet bij ons kunt sporten. Deels doen we dat al, door u te blijven adviseren en inspireren hoe u in deze situatie invulling kunt geven aan een gezonde(re) leefstijl. Zie het eerdere overzicht met diensten die wij u aanbieden.

Door de diverse noodmaatregelen van het kabinet, zullen wij hopelijk ook in de kosten kunnen besparen. Wij zullen dit, samen met branchevereniging NL Actief, de komende periode inventariseren. Zoals eerder beloofd in de “vragen en antwoorden nieuwsbrief” van 16 maart jl. zullen wij u in de loop van de eerste week van april informeren over een passende (financiële) oplossing. Op dit moment doen wij een beroep op uw support en begrip.

Uw gezondheid en sportplezier staat bij ons altijd bovenaan. Wees dan ook voorzichtig, let goed op elkaar en help elkaar waar mogelijk.

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen, laat het ons weten via info@oxygym.nl. De deuren van onze club zijn verplicht gesloten, maar wij staan desondanks voor u klaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens alle medewerkers van Sportcentrum Oxygym

Nieuws

 • Nieuwsbrief juli 2022

  Lees het laatste nieuws van juli 2022......

  Lees meer
 • Nieuwsbrief juni 2022

  Lees het laatste nieuws van juni 2022......

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Oxygym
Boven Oosterdiep 9
9641 JM Veendam

0598 - 63 35 14